Tražimo globalni sporazum o plastici – sad i odmah!

"*" indicates required fields

Subscriptions HR Community Newsletter
Data policy*
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Subscriptions HR Petition Info
Hidden

Okončajmo ovo plastično doba!

 

Na Skupštini Ujedinjenih naroda za okoliš, održanoj u ožujku 2022., vlade zemalja članica i službeno su preuzele obavezu otvoriti pregovore o globalnom, zakonski obvezujućem sporazumu o plastici kojim bi se riješio problem plastike u svim fazama njenog životnog ciklusa. 

Pregovori za Globalni sporazum o plastici su započeli, a trebali bi biti zaključeni do kraja 2024. Budući sporazum ima velik potencijal usmjeriti svijet prema budućnosti bez plastike, ali je na nama pobrinuti se da se ta obećanja i ispune.

UN plastic treaty, stop single use plastic, petition

Zatražite od svjetskih čelnika da podrže globalni sporazum o plastici!

 

Zahtijevamo ambiciozan i čvrst globalni sporazum o plastici kojim će se ograničiti njezina proizvodnja i uporaba. Čvrst globalni sporazum o plastici spriječit će vađenje nafte i plina iz zemlje za proizvodnju plastike i zaustaviti velike zagađivače i njihovu bezobzirnu proizvodnju. Čvrst sporazum o plastici omogućit će čišći i sigurniji planet nama i budućim generacijama:

  • ograničiti proizvodnju i uporabu plastike;
  • promijeniti način na koji korporacije isporučuju svoje proizvode kupcima i usredotočiti se na višekratnu uporabu i ponovno punjenje;
  • korporacijske zagađivače držati odgovornima;
  • zahtijevati potpunu transparentnost kod proizvodnje, uporabe, uvoza i izvoza plastike;
  • zahtijevati od bogatih zemalja da preuzmu vodstvo u prelasku na sustav bez otpada te da u tome pomognu ostalima;
  • osigurati da se čuje glas domorodačkih naroda, najviše pogođenih zajednica, sakupljača otpada i ugroženih radnika prilikom osmišljavanja pravednoga prelaska na gospodarstvo temeljeno na višekratnoj uporabi.

 

 

Recite svjetskim vođama da tijekom nadolazećih pregovora zagovaraju čvrst Globalni sporazum o plastici, kako bismo konačno zavrnuli slavinu i okončali plastično doba!

UN plastic treaty, stop single use plastic, petition

Upravljanje postavkama kolačića