Select Page

PODRŽI NAŠ RAD – SVAKOM DONACIJOM PRIDONOSIŠ PROMJENAMA!

Ako živiš u Austriji, doniranjem daješ pristanak da pošaljemo tvoje podatke (ime, datum rođenja, prebivalište, iznos donacija na godišnjoj razini) austrijskoj poreznoj upravi, pa će se tvoje donacije priznati kao trošak kod prijave poreza.

Kako bi održao svoju financijsku i političku neovisnost pri vođenju kampanja, Greenpeace ne prihvaća donacije vlada, Europske unije, kompanija ni političkih stranaka. Molimo te da nam doniraš samo u svoje osobno ime, a ako tražiš priliku za poslovne donacije, većina drugih organizacija ima omogućenu i tu opciju.

Za donaciju putem ovog formulara postoje dvije opcije. Prva je SEPA transakcija za koju je potrebno upisati svoj IBAN (terećenje računa na određeni dan u mjesecu). Druga je opcija uplata kreditnom ili debitnom karticom Visa, kojom inače obavljaš kupnju putem interneta. Pri uplati karticom, radi dodatne sigurnosti, naš kartični sustav Adyen zatražit će te da potvrdiš transakciju putem mobilne aplikacije ili m-tokena tvoje banke. U oba slučaja, donacija će ići na naš zajednički račun Greenpeacea u središnjoj i istočnoj Europi sa sjedištem u Beču.

Ako ti iz bilo kojeg razloga ne odgovara doniranje putem online formulara, treća opcija je donacija uobičajenom bankovnom uplatom na naš hrvatski donacijski račun HR7724840081502017482. Svrha plaćanja je: donacija, a poziv na broj 2024.

Ako si u mogućnosti, podrži naš rad redovitim mjesečnim donacijama. One nam uvelike pomažu da dostignemo ciljeve jer nam omogućuju dugoročno planiranje naših kampanja i projekata. Ako doniraš putem formulara, odaberi opciju mjesečno i tvoja će nam podrška u odobrenom iznosu dolaziti sredinom svakog mjeseca. Uvijek možeš prekinuti potporu bez objašnjenja – molimo zatraži prekid putem telefona, pošte ili e-maila. Ako radije uplaćuješ direktnom bankovnom uplatom na naš hrvatski račun, bit će potrebno samostalno otvoriti trajni nalog u banci ili preko bankovne aplikacije.

Hvala ti!